Septum


Septum piercing

Är bland de vanligaste och mest populära piercings typerna. Den har funnits i flera hundra år och är populär bland folkstammar och naturfolk. Den är lätt att variera med smycken och en del väljer även att töja hålet för att kunna ha större smycken av ben, horn och trä. De vanligaste smyckena till septum är: Hästskor, clickers, cbr / Piercingringar. Vanligaste storlekarna är 1,6mm eller 1,2mm tjocklek. Är du osäker på din storlek kan det vara bra att fråga din piercare så att du får rätt smycke. 

Septum smycken

Det är inte helt lätt att hitta rätt i den uppsjö av smycken till septum som finns på marknaden. Ett par saker som kan vara bra att tänka på är:
1. Vilket material tål din kropp, om du är känslig mot nickel skall du alltid satsa på ett smycke i titan, eller organiska material som trä, ben eller horn. Rent guld kan också fungera.
2. Vill du att smycket skall synas mycket kan en septum clicker vara ett bra alternativ, men vill du ha något lite mer diskret är en hästsko att föredra.
3. Är du osäker på om du ens vill ha hål eller hur du passar i septum piercing, kanske du först skall köpa hem ett fakeseptum smycke och testa hur det känns. 

Septum med kedja

110 kr
I lager.