Välkomna!

Välkommen till vår spirituella sidan! Som vi ofta skriver i våra texter om piercings och smycken är det ett sätt att uttrycka sig, att vara sig själv och våga stå för den man är. Smycken och piercings kan säga mycket om oss, vad vi gillar, vad vi står för, hjälpa oss att läka. Att då ta steget till att infatta kristaller och stenar i smycken och bära dem med oss är inte så långsökt. 

Så långt tillbaka i tiden som historiker kan se har kristaller varit en del av människors vardag och spirituella liv, Kungar och faraos trodde att kristaller gav dem makt och välgång och innefattade därför stenar i smycken och vapen. Präster och schamaner använde stenar i ritualer och mässor för att få hjälp med ett högre seende. 

Detta är en sida som skall bidra till glädje, nyfikenhet och kanske en aning självhjälp. Vi förstår att detta inte är för alla
Vi har en syster butik där vi säljer kristaller, hudvård, meditationsredskap, rökelse och mycket mer, kika in där för mer tips och varor: nordiccrystal.se

Här har hittar du bra tips på att rengöra dina stenar, och hur man använder dem i vardagen.

Här finner du våra sten och kristall smycken

Här listar vi våra favorit stenar och deras egenskaper. 


Stjärntecken och Kristaller

Här listar vi stjärntecknen, vilka personligheter som sägs tillhöra och vilken sten som hör ihop. Detta är ingen vetenskap och skall tas med nyfikenhet och en gnutta verklighet. Stenbock
22 dec-19 jan

Stenbocken är en trogen person
med stor pliktkänsla och som har svårt för att be om hjälp. Kan vara innesluten. Stenbocken är människor som är väldigt ambitiösa.
Element: Jord
Kristall: Fluorit ( Hjälper till att tänka positiva och klara tankar och att fokusera, den ger också mental styrka)Vattumannen
20 jan-18 Feb

Vattumannen är en impulsiv person men även väldigt lojal En Vattuman är oftast klarsynt och har en stark vilja. Kreativitet och uppfinningsrik är också något som är förknippat med Vattumannen.
Element: Vatten
Kristall: Granat ( Hjälper till att öppna upp hjärtat för nya känslor och ger energi)Fiskarna
19 Feb-20 Mars

Fiskarna är empatiska människor som älskar att vara omgiven av vänner och familj. Fiskarna är vänliga människor som kan vara lättpåverkade av andra människors humör och känslor.
Element: Vatten

Kristall: Ametist (Hjälper till att stänga ute negativa energier och skydda ens inre känslor)Väduren
21 mars-19 april

Väduren är en född ledare, det är en varm person med mycket känslor. Entusiastisk och social är två ledande egenskaper. Men kan också vara impulsiv och är inte speciellt stresstålig. Kan även ha problem med humörsvängningar.
Element: Eld
Kristall: Heliotrop Jaspis / Blodsten. ( Lugnar sinnet och ger frid. Hjälper också till att ge ny energi)Oxen
20 april-20 maj

Oxen är en väldigt realistisk person som är stabil i sinnet och ser världen med praktiska ögon. Oxen är uthållig och kan vara envis. Oxen är också en beskyddande person som är väldigt lojal. 
Element: Jord
Kristall: Rosenkvarts ( Öppnar upp hjärtat för att våga känna kärlek och gemenskap, Rosenkvart är villkorslös kärlek och kan hjälpa Oxen att ta sig ur sitt skal av realism)Tvillingarna
21 maj-21 juni

Tvillingarna är nyfikna människor som har ett stort socialt umgänge med vänner och familj. Tvillingarna är människor som bryr sig mycket om sitt utseende och är impulsiva. De är också Modiga människor som har en bra talförmåga. De kan däremot få problem med stress. 
Element: Luft
Kristall: Tigeröga (Hjälper till att klara jobbiga och mentala situationer, den stärker fokuset och hjälper en att ta tag i saker)Kräftan
22 juni-22 juli

Kräftan är en född beskyddare och förälder. Kräftan är lojala människor som är trofasta och omhändertagande. De är också sympatiska. Kräftan är ett vatten stjärntecken och det kan ibland göra att man lätt flyter med strömmen och är väldigt anpassningsbar. 
Element: Vatten
Kristall: Mossagat ( Hjälper till att jorda och stabilisera sinnet. Minskar stress och balanserar känslor)Lejonet
23 juli-22 augusti

Lejonet är en viljestark person som tar för sig och är oftast en bra ledare. Lejonet är människor som är storsinta och har mycket kärlek att ge. Lejonet kan ibland behöva hjälp med självförtroendet. Och kan också ha problem med svartsjuka. 
Element: Solen
Kristall: Orange Kalcit (Hjälper till att stärka självförtroendet och ge lite extra energi till att våga säga vad man tycker)Jungfrun
22 augusti-22 sep

Jungfrun är en problemlösare, Och har analytiska anlag. Jungfrun kan vara lite blyg och innesluten. Jungfrun är också självmedveten och kritisk. En egenskap som är förknippad med jungfrun är att det är en person som tänker mycket och länge. 
Element: Jord
Kristall: Karneol (Hjälper till att öka kreativiteten och ger energi, den har också en skyddande kraft)Vågen
23 sep-22 oktober

Vågen är kärleksfulla, charmiga människor som lätt blir förälskade. De vill att alla runt sig skall må bra och gör allt i sin makt för att det skall ske, Vilket kan vara uttröttande för vågen. Vågen kan ha svårt att bestämma sig och är gärna diplomatisk i stället för att säga sin mening. 
Element: Luft
Kristall: Solsten (En våg kan behöva hjälp med att finna balansen i livet då är solstenen än bra hjälpare, den hjälper till att föra in ljuset i livet)Skorpionen
23 oktober-21 nov

Skorpionen är en intensiv stark personlighet som är passionerad och modig. Skorpionen är ofta ganska komplexa människor med stort humör spektrum, De kan vara svartsjuka men också lojala och tystlåtna. Det är mycket känslor som vandrar omkring inuti en skorpion. Både Oro och gjädje kan rymmas. 
Element: Vatten
Kristall: Sodalit (Hjälper till att lugna upprörda känslor, lugna sinnet och hjälpa mot oro, kan också uppmuntra rationellt tänkande)Skytten
22 nov-21 dec

Skytten är en entusiastisk äventyrare, med impulsiva drag. Har svårt att stanna på samma plats allt för länge utan har en sökande själ. Skytten är en ärlig person men kan lätt överdriva. Idealism och ideal är två egenskaper som passar bra in på en skytt. 
Element: Eld
Kristall: Topas (Hjälper till att uppnå mål och ger en större förståelse, den hjälper också fantasin)